Kuskus ze szpinakiem i granatem z nutą mięty

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 25 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: W 250 gramowej porcji 468 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie kaszy kuskus
  • Pęczek świeżej mięty
  • 200 gramów szpinaku Poltino
  • 1 owoc granatu
  • Pół łyżeczki suszonej bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sok wyciśnięty z 2 limonek
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Kasze kuskus ugotować na sypko, według instrukcji na opakowaniu producenta.
  • Do misy blendera wrzuć rozmrożony szpinak, miętę oraz dodaj oliwę z oliwek i sok z limonek.
  • Całość zblenduj.
  • Powstałą masę dodaj do kaszy kuskus wraz z suszoną bazylią.
  • Wymieszaj.
  • Na koniec dodaj pestki z owocu granatu oraz dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Wymieszaj i gotowe.

Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background