Nasze sprawdzone przepisy
Kuskus ze szpinakiem i granatem z nutą mięty
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 25 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: W 250 gramowej porcji 468 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 782
0
Składniki:
- 1 opakowanie kaszy kuskus
- Pęczek świeżej mięty
- 200 gramów szpinaku Poltino
- 1 owoc granatu
- Pół łyżeczki suszonej bazylii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sok wyciśnięty z 2 limonek
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Kasze kuskus ugotować na sypko, według instrukcji na opakowaniu producenta.
- Do misy blendera wrzuć rozmrożony szpinak, miętę oraz dodaj oliwę z oliwek i sok z limonek.
- Całość zblenduj.
- Powstałą masę dodaj do kaszy kuskus wraz z suszoną bazylią.
- Wymieszaj.
- Na koniec dodaj pestki z owocu granatu oraz dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Wymieszaj i gotowe.
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0