Kuskus ze szpinakiem i granatem z nutą mięty

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 25 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: W 250 gramowej porcji 468 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie kaszy kuskus
Pęczek świeżej mięty
200 gramów szpinaku Poltino
1 owoc granatu
Pół łyżeczki suszonej bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
Sok wyciśnięty z 2 limonek
Sól
Pieprz
 

Sposób przygotowania:

Kasze kuskus ugotować na sypko, według instrukcji na opakowaniu producenta.

Do misy blendera wrzuć rozmrożony szpinak, miętę oraz dodaj oliwę z oliwek i sok z limonek. Całość zblenduj. Powstałą masę dodaj do kaszy kuskus wraz z suszoną bazylią. Wymieszaj.

Na koniec dodaj pestki z owocu granatu oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj i gotowe.

Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background