Nasze sprawdzone przepisy
Kuskus ze szpinakiem i granatem z nutą mięty
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 25 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: W 250 gramowej porcji 468 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 136
0
Składniki:
1 opakowanie kaszy kuskus
Pęczek świeżej mięty
200 gramów szpinaku Poltino
1 owoc granatu
Pół łyżeczki suszonej bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
Sok wyciśnięty z 2 limonek
Sól
Pieprz
Pęczek świeżej mięty
200 gramów szpinaku Poltino
1 owoc granatu
Pół łyżeczki suszonej bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
Sok wyciśnięty z 2 limonek
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania:
Kasze kuskus ugotować na sypko, według instrukcji na opakowaniu producenta.
Do misy blendera wrzuć rozmrożony szpinak, miętę oraz dodaj oliwę z oliwek i sok z limonek. Całość zblenduj. Powstałą masę dodaj do kaszy kuskus wraz z suszoną bazylią. Wymieszaj.
Na koniec dodaj pestki z owocu granatu oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj i gotowe.
Smacznego
Do misy blendera wrzuć rozmrożony szpinak, miętę oraz dodaj oliwę z oliwek i sok z limonek. Całość zblenduj. Powstałą masę dodaj do kaszy kuskus wraz z suszoną bazylią. Wymieszaj.
Na koniec dodaj pestki z owocu granatu oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj i gotowe.
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0