Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
4 opakowania dyni Poltino
7 szklanek wody
1 szklanka 10% octu
5 liści laurowych
8 ziarenek ziela angielskiego
10 łyżek cukru
3 łyżki soli
4 gwiazdki anyżu
1 łyżka cynamonu
7 szklanek wody
1 szklanka 10% octu
5 liści laurowych
8 ziarenek ziela angielskiego
10 łyżek cukru
3 łyżki soli
4 gwiazdki anyżu
1 łyżka cynamonu
Sposób przygotowania:
Dynię rozmrozić. Do garnka wlać wodę oraz ocet. Następnie wrzucić ziele angielskie, liść laurowy i anyż. Zagotować. Gdy woda będzie wrzała dodać cukier, sól, cynamon i gotować całość jeszcze przez 4 minuty.
Dynię ciasno ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać marynatą. Zakręcić i pasteryzować przez około 20 minut.
Smacznego
Dynię ciasno ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać marynatą. Zakręcić i pasteryzować przez około 20 minut.
Smacznego
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0