Lekka marynowana dynia

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

4 opakowania dyni Poltino
7 szklanek wody
1 szklanka 10% octu
5 liści laurowych
8 ziarenek ziela angielskiego
10 łyżek cukru
3 łyżki soli
4 gwiazdki anyżu
1 łyżka cynamonu

Sposób przygotowania:

Dynię rozmrozić. Do garnka wlać wodę oraz ocet. Następnie wrzucić ziele angielskie, liść laurowy i anyż. Zagotować. Gdy woda będzie wrzała dodać cukier, sól, cynamon i gotować całość jeszcze przez 4 minuty.
Dynię ciasno ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać marynatą. Zakręcić i pasteryzować przez około 20 minut. 
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background