Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 4 opakowania dyni Poltino
- 7 szklanek wody
- 1 szklanka 10% octu
- 5 liści laurowych
- 8 ziarenek ziela angielskiego
- 10 łyżek cukru
- 3 łyżki soli
- 4 gwiazdki anyżu
- 1 łyżka cynamonu
Sposób przygotowania:
- Dynię rozmrozić.
- Do garnka wlać wodę oraz ocet.
- Następnie wrzucić ziele angielskie, liść laurowy i anyż. Zagotować.
- Gdy woda będzie wrzała dodać cukier, sól, cynamon i gotować całość jeszcze przez 4 minuty.
- Dynię ciasno ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać marynatą.
- Zakręcić i pasteryzować przez około 20 minut.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0