Lekka marynowana dynia

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 4 opakowania dyni Poltino
  • 7 szklanek wody
  • 1 szklanka 10% octu
  • 5 liści laurowych
  • 8 ziarenek ziela angielskiego
  • 10 łyżek cukru
  • 3 łyżki soli
  • 4 gwiazdki anyżu
  • 1 łyżka cynamonu

Sposób przygotowania:

Dynię rozmrozić. Do garnka wlać wodę oraz ocet. Następnie wrzucić ziele angielskie, liść laurowy i anyż. Zagotować. Gdy woda będzie wrzała dodać cukier, sól, cynamon i gotować całość jeszcze przez 4 minuty.
Dynię ciasno ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać marynatą. Zakręcić i pasteryzować przez około 20 minut. 
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background