Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu typu spaghetti
- pół opakowania zielonego groszku Poltino
- 1 słoik pesto bazyliowego
- 2 duże kulki mozzarelli
- garść orzeszków arachidowych
- 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
- sól
- pieprz
- sok z limonki
- sok z pomarańczy
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować al-dente według instrukcji na opakowaniu producenta.
- Zielony groszek rozmrozić i delikatnie podsmażyć na patelni z dodatkiem soku z limonki i pomarańczy.
- Następnie odcedzić i ostudzić.
- Orzeszki arachidowe utłuc w moździerzu.
- W misce wymieszać ze sobą pesto, groszek oraz mieloną wędzoną paprykę.
- Następnie wrzucić makaron oraz orzeszki i dokładnie wszystko wymieszać.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Przed podaniem wierzch udekorować porozrywaną na drobniejsze kawałki mozzarellą.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0