Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 szklanka kaszy pęczak
- opakowanie brokułów Poltino
- 1 czerwona papryka
- 1 szklanka dyni Poltino
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona mała cebula
- pół pęczka koperku
- 1 duża marchewka
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- Dressing:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy
- sok z połowy limonki
- pół łyżeczki suszonego tymianku
Sposób przygotowania:
- Kaszę pęczak ugotować według instrukcji na opakowaniu na sypko.
- Marchewkę pokroić w plastry i ugotować na parze razem z brokułem i dynią.
- Warzywa muszą być lekko al dente.
- Paprykę pokroić w kosteczkę razem z cebulą.
- W szklance wymieszać ze sobą wszystkie składniki na dressing.
- Do miski wrzucić kaszę pęczak oraz wszystkie warzywa.
- Całość polać dressingiem i porządnie wymieszać.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Przed podaniem posypać drobno posiekanym koperkiem.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0