Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 szklanka kaszy pęczak
opakowanie brokułów Poltino
1 czerwona papryka
1 szklanka dyni Poltino
1 czerwona papryka
1 czerwona mała cebula
pół pęczka koperku
1 duża marchewka
2 łyżki oleju rzepakowego
Dressing:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy
sok z połowy limonki
pół łyżeczki suszonego tymianku
opakowanie brokułów Poltino
1 czerwona papryka
1 szklanka dyni Poltino
1 czerwona papryka
1 czerwona mała cebula
pół pęczka koperku
1 duża marchewka
2 łyżki oleju rzepakowego
Dressing:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy
sok z połowy limonki
pół łyżeczki suszonego tymianku
Sposób przygotowania:
Kaszę pęczak ugotować według instrukcji na opakowaniu na sypko. Marchewkę pokroić w plastry i ugotować na parze razem z brokułem i dynią. Warzywa muszą być lekko al dente. Paprykę pokroić w kosteczkę razem z cebulą.
W szklance wymieszać ze sobą wszystkie składniki na dressing.
Do miski wrzucić kaszę pęczak oraz wszystkie warzywa. Całość polać dressingiem i porządnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać drobno posiekanym koperkiem.
Smacznego
W szklance wymieszać ze sobą wszystkie składniki na dressing.
Do miski wrzucić kaszę pęczak oraz wszystkie warzywa. Całość polać dressingiem i porządnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać drobno posiekanym koperkiem.
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0