Lekki ryż z warzywami na parze

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: W 1 porcji 523 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie ulubionego ryżu
  • 1 opakowanie brokułów Poltino
  • 1 czerwona papryka
  • 1 spora marchewka
  • Oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

  • Ryż należy ugotować na sypko.
  • Warzywa umyć.
  • Marchewkę obrać i pokroić na drobną kosteczkę.
  • Tak samo postąpić z papryką.
  • Brokuły wyjąć na sitko i przelać zimna wodą, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • Do szklanki wlać 6 łyżek oliwy z oliwek i wsypać majeranek oraz zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
  • Wymieszać i następnie zalać umyte i osuszone warzywa.
  • Ręką wymieszać warzywa, żeby idealnie połączyły się z dresingiem.
  • Następnie ugotować je na parze.
  • Na koniec wymieszać warzywa z ugotowanym ryżem.
 
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background