Nasze sprawdzone przepisy
Lekki ryż z warzywami na parze
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: W 1 porcji 523 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 565
0
Składniki:
- 1 opakowanie ulubionego ryżu
- 1 opakowanie brokułów Poltino
- 1 czerwona papryka
- 1 spora marchewka
- Oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- Szczypta soli
- Szczypta pieprzu
Sposób przygotowania:
Ryż należy ugotować na sypko. Warzywa umyć. Marchewkę obrać i pokroić na drobną kosteczkę. Tak samo postąpić z papryką. Brokuły wyjąć na sitko i przelać zimna wodą, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Do szklanki wlać 6 łyżek oliwy z oliwek i wsypać majeranek oraz zioła prowansalskie oraz sól i pieprz. Wymieszać i następnie zalać umyte i osuszone warzywa. Ręką wymieszać warzywa, żeby idealnie połączyły się z dresingiem. Następnie ugotować je na parze. Na koniec wymieszać warzywa z ugotowanym ryżem.
Smacznego
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0