Nasze sprawdzone przepisy
Lekki ryż z warzywami na parze
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: W 1 porcji 523 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 962
0
Składniki:
- 1 opakowanie ulubionego ryżu
- 1 opakowanie brokułów Poltino
- 1 czerwona papryka
- 1 spora marchewka
- Oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- Szczypta soli
- Szczypta pieprzu
Sposób przygotowania:
- Ryż należy ugotować na sypko.
- Warzywa umyć.
- Marchewkę obrać i pokroić na drobną kosteczkę.
- Tak samo postąpić z papryką.
- Brokuły wyjąć na sitko i przelać zimna wodą, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
- Do szklanki wlać 6 łyżek oliwy z oliwek i wsypać majeranek oraz zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
- Wymieszać i następnie zalać umyte i osuszone warzywa.
- Ręką wymieszać warzywa, żeby idealnie połączyły się z dresingiem.
- Następnie ugotować je na parze.
- Na koniec wymieszać warzywa z ugotowanym ryżem.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0