Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 szklanki jagód Poltino
- 250 ml śmietanki 30%
- 100 gramów cukru
Sposób przygotowania:
- Jagody wyjmij z zamrażalki i odstaw na około 30 minut.
- Mocno schłodzoną śmietankę, przelej do misy miksera i zacznij ubijać na wolnych obrotach.
- Po około 2 minutach zwiększ moc na maksimum i zacznij dodawać po 1 łyżeczce cukru. Musi się on całkowicie rozpuścić. Cała czynność powinna zająć około 6 minut.
- Połowę śmietanki wymieszaj ze zblendowanymi jagodami.
- Następnie dodaj resztę masy śmietanowej i wymieszaj.
- Przełóż całość do pojemnika na lody i wstaw do zamrażalnika.
- Przez najbliższe 3 godziny, co godzinę wyjmuj masę z lodówki i miksuj ja przez 3 minuty.
- Po tym czasie zostaw masę na noc w zamrażalniku.
- Następnego dnia możesz się cieszyć smakiem, tych cudownych lodów, razem z całą rodziną.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0