Lody jagodowe

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 szklanki jagód Poltino
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 100 gramów cukru

Sposób przygotowania:

  • Jagody wyjmij z zamrażalki i odstaw na około 30 minut.
  • Mocno schłodzoną śmietankę, przelej do misy miksera i zacznij ubijać na wolnych obrotach.
  • Po około 2 minutach zwiększ moc na maksimum i zacznij dodawać po 1 łyżeczce cukru. Musi się on całkowicie rozpuścić. Cała czynność powinna zająć około 6 minut.
  • Połowę śmietanki wymieszaj ze zblendowanymi jagodami.
  • Następnie dodaj resztę masy śmietanowej i wymieszaj.
  • Przełóż całość do pojemnika na lody i wstaw do zamrażalnika.
  • Przez najbliższe 3 godziny, co godzinę wyjmuj masę z lodówki i miksuj ja przez 3 minuty.
  • Po tym czasie zostaw masę na noc w zamrażalniku.
  • Następnego dnia możesz się cieszyć smakiem, tych cudownych lodów, razem z całą rodziną.  

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background