Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku Poltino
- 500 ml śmietanki 30%
- 2 owoce awokado
- 4 łyżeczki miodu
- Sok z połowy pomarańczy
- Pół pęczka poszatkowanej świeżej mięty
- 3 łyżeczki cukru pudru
Sposób przygotowania:
- Obierz awokado i pokrój w kostkę.
- Wrzuć do misy blendera i dodaj lekko rozmrożony szpinak oraz sok z pomarańcz, miętę i miód. Całość blenduj na jednolitą masę.
- Śmietankę wlej do misy miksera i zacznij miksować na wolnych obrotach.
- Po 3 minutach wsyp cukier puder i zwiększ moc miksera do maksimum. Ubijaj jeszcze 4 minuty. Następnie wymieszaj z masą szpinakowo – miętową i przełóż do kubełka na lody.
- Wstaw do zamrażalnika.
- Przez pierwsze 3 godziny, wyciągaj masę co godzinę i miksuje przez 2 minuty.
- Potem zostaw masę na noc w zamrażalniku na noc. Następnego dnia, pyszne lody są gotowe.
Smacznego :)
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0