Lody szpinakowe z awokado i miętą

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku Poltino
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 2 owoce awokado
  • 4 łyżeczki miodu
  • Sok z połowy pomarańczy
  • Pół pęczka poszatkowanej świeżej mięty
  • 3 łyżeczki cukru pudru

Sposób przygotowania:

  • Obierz awokado i pokrój w kostkę.
  • Wrzuć do misy blendera i dodaj lekko rozmrożony szpinak oraz sok z pomarańcz, miętę i miód. Całość blenduj na jednolitą masę.
  • Śmietankę wlej do misy miksera i zacznij miksować na wolnych obrotach.
  • Po 3 minutach wsyp cukier puder i zwiększ moc miksera do maksimum. Ubijaj jeszcze 4 minuty. Następnie wymieszaj z masą szpinakowo – miętową i przełóż do kubełka na lody.
  • Wstaw do zamrażalnika.
  • Przez pierwsze 3 godziny, wyciągaj masę co godzinę i miksuje przez 2 minuty.
  • Potem zostaw masę na noc w zamrażalniku na noc. Następnego dnia, pyszne lody są gotowe.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background