Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 100 gramów szpinaku Poltino
- 6 listków mięty
- Garść obranych pistacji
- 250 ml śmietanki 12%
- 1 jajko
- 5 łyżeczek cukru pudru
- 1 łyżka miodu
- 100 ml soku ananasowego
Sposób przygotowania:
- Do misy blendera wrzucić szpinak, miętę, pistacje oraz wlać sok anansowy.
- Całość zblendować na bardzo jednolita masę.
- Białka ubić na sztywna pianę.
- Żółtko, śmietankę, cukier puder oraz miód wrzucić do zblendowanej wcześniej masy ze szpinaku, mięty i pistacji.
- Zmiksować na jednolita masę.
- Starannie połączyć pianę z białek z masą z blendera.
- Przelać do plastikowego naczynia i włożyć do zamrażalnika.
- Mieszać dokładnie masę co 46 – 60 minut, przynajmniej 3 razy powtarzając tą czynność. Następnie zostawić do idealne stężenia na noc.
- Następnego dnia pyszne lody gotowe.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0