Nasze sprawdzone przepisy
Lody z Czarną Porzeczką z Mrożonych Owoców
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 240 min
Czas całkowity: 250 min
Ilość porcji: 6
Kalorii: 348 na porcję kcal
Poltino Przepisy kulinarne 29
0
Składniki:
- 300 g mrożonej czarnej porzeczki marki Poltino
- 400 ml śmietanki 30%
- 200 ml mleka
- 100 g cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Sposób przygotowania:
-
Przygotowanie mieszanki lodowej:
W blenderze zmiksuj mrożoną czarną porzeczkę z cukrem, sokiem z cytryny oraz ekstraktem waniliowym, aż uzyskasz gładką masę. Dodaj śmietankę i mleko, a następnie miksuj jeszcze przez chwilę, aż składniki się połączą. -
Mrożenie lodów:
Przelej mieszankę do maszyny do lodów i postępuj zgodnie z instrukcjami producenta. Jeśli nie masz maszyny do lodów, przelej mieszankę do pojemnika i wstaw do zamrażarki. Mieszaj lody co 30 minut przez pierwsze 2-3 godziny, aby zapobiec tworzeniu się kryształków lodu. -
Serwowanie:
Gdy lody są już dobrze zamrożone, wyjmij je z zamrażarki i pozwól im nieco zmięknąć przed podaniem. Podawaj w pucharkach, dekorując dodatkowymi owocami czarnej porzeczki lub jeżynami, jak na zdjęciu.
Nasze
składniki
Zdjęcia użytkowników
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0