Lody z Czarną Porzeczką z Mrożonych Owoców

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 240 min
Czas całkowity: 250 min
Ilość porcji: 6
Kalorii: 348 na porcję kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 300 g mrożonej czarnej porzeczki marki Poltino 
  • 400 ml śmietanki 30%
  • 200 ml mleka
  • 100 g cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie mieszanki lodowej:
    W blenderze zmiksuj mrożoną czarną porzeczkę z cukrem, sokiem z cytryny oraz ekstraktem waniliowym, aż uzyskasz gładką masę. Dodaj śmietankę i mleko, a następnie miksuj jeszcze przez chwilę, aż składniki się połączą.

  • Mrożenie lodów:
    Przelej mieszankę do maszyny do lodów i postępuj zgodnie z instrukcjami producenta. Jeśli nie masz maszyny do lodów, przelej mieszankę do pojemnika i wstaw do zamrażarki. Mieszaj lody co 30 minut przez pierwsze 2-3 godziny, aby zapobiec tworzeniu się kryształków lodu.

  • Serwowanie:
    Gdy lody są już dobrze zamrożone, wyjmij je z zamrażarki i pozwól im nieco zmięknąć przed podaniem. Podawaj w pucharkach, dekorując dodatkowymi owocami czarnej porzeczki lub jeżynami, jak na zdjęciu.

Nasze
składniki

Brukselki - background

Zdjęcia użytkowników

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background