Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku Poltino
- 1 duży płat łososia
- 100 gramów sera gorgonzola
- 300 ml śmietany 22% do zup i sosów
- 2 cebule szalotki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Cebulę i czosnek drobniutko posiekać.
- Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić cebulkę. Poczekać, aż się zeszkli i dodać czosnek.
- Smażyć razem około 1 minutę. Wrzucić szpinak i poczekać, aż ładnie się podsmaży.
- Dodać śmietanę, poczekać aż się zagotuje i wrzucić rozdrobniony ser gorgonzola. Cały czas mieszając, poczekać, aż ser się roztopi.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Na koniec wrzucić pokrojonego w grubsze plastry łososia i smażyć przez 3 minuty.
- Danie gotowe.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0