Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku liśś krojony porcjowany Poltino
  • 1 duży kawałek świeżego łososia (około 500 gramów)
  • 110 gram sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z całej cytryny
  • sól i pieprz
  • 1 jajko
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • olej

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć na nim drobno posiekany czosnek.
  • Gdy ładnie się zrumieni dodać szpinak i smażyć razem około 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Doprawić według własnego smaku sola i pieprzem i odstawić do ostygnięcia.
  • Ciasto francuskie rozłożyć na blacie i wyłożyć na nie połowę szpinaku, połowę fety. Powtórzyć czynność, aż skończą nam się składniki.
  • Następnie położyć łososia.
  • Ciasto złożyć na pół, podwinąć brzegi pod spód, a wierzch posmarować rozmąconym jajkiem.
  • Tak przygotowanego łososia położyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
  • Piec około 40 minut w temperaturze około 180 stopni.
Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background