Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- Półtorej szklanki zielonego groszku Poltino
- 300 gramów makaronu penne
- 5 pomidorów
- 1 cebula
- Pół łyżeczki mielonej suszonej papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 100 gramów tartego parmezanu
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotujcie al dente, według instrukcji na opakowaniu producenta.
- Cebule pokrójcie w drobną kosteczkę i zeszklijcie na rozgrzanej na patelni oliwie.
- Dodajcie pozbawione skórki i gniazd nasiennych pomidory pokrojone w kostkę.
- Wsypcie paprykę i wymieszajcie.
- Smażcie, aż pomidory zaczną się rozpadać. Wtedy dodajcie groszek i doprawcie do smaku solą i pieprzem.
- Smażcie jeszcze przez około 2 minuty.
- Dodajcie makaron, wymieszajcie i zdejmijcie z gazu.
- Przełóżcie na talerz i posypcie, każdą porcję tartym parmezanem.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0