Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- Pół szklanki zielonego groszku Poltino
- 1,5 szklanki bobu Poltino
- 1 opakowanie makaronu penne
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- Kilka listków natki pietruszki
- 150 gram tartego sera peccorino
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować al dente, według instrukcji na opakowaniu producenta.
- Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić pokrojony w kosteczkę czosnek.
- Smażyć przez około 1 minutę.
- Następnie dorzucić groszek i bób oraz połowę startego sera peccorino.
- Cały czas mieszając, smażyć do momentu aż bób i groszek będą miękkie.
- Zdjęć z ognia i wrzucić makaron i pozostała ilość sera.
- Wymieszać.
- Podawać obsypane kilkoma listkami natki pietruszki.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0