Makaron penne z zielonym groszkiem i bobem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • Pół szklanki zielonego groszku Poltino
  • 1,5 szklanki bobu Poltino
  • 1 opakowanie makaronu penne
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • Kilka listków natki pietruszki
  • 150 gram tartego sera peccorino

Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotować al dente, według instrukcji na opakowaniu producenta.
  • Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić pokrojony w kosteczkę czosnek.
  • Smażyć przez około 1 minutę.
  • Następnie dorzucić groszek i bób oraz połowę startego sera peccorino.
  • Cały czas mieszając, smażyć do momentu aż bób i groszek będą miękkie.
  • Zdjęć z ognia i wrzucić makaron i pozostała ilość sera.
  • Wymieszać.
  • Podawać obsypane kilkoma listkami natki pietruszki.
Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background