Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 6 różyczek brokułów Poltino
- 100 gramów pieczarek Poltino
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju
- 50 gramów boczku
- Sól i pieprz
- 2 łyżki startego sera grana padano
- Półtorej szklanki makaronu typu kokardki
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować według instrukcji producenta. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekana cebulę. Poczekać, aż się zeszkli i dodać drobno posiekany czosnek.
- Po około minucie wrzucić pokrojony boczek.
- Smażyć, aż ładnie się zarumieni. Następnie dodać pieczarki oraz brokuły i dusić pod przykryciem przez około 4 minuty, co jakiś czas mieszając.
- Na koniec wrzucić ugotowany makaron, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0