Makaron z brokułami, pieczarkami i boczkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 6 różyczek brokułów Poltino
  • 100 gramów pieczarek Poltino
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 50 gramów boczku
  • Sól i pieprz
  • 2 łyżki startego sera grana padano
  • Półtorej szklanki makaronu typu kokardki

Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotować według instrukcji producenta. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekana cebulę. Poczekać, aż się zeszkli i dodać drobno posiekany czosnek.
  • Po około minucie wrzucić pokrojony boczek.
  • Smażyć, aż ładnie się zarumieni. Następnie dodać pieczarki oraz brokuły i dusić pod przykryciem przez około 4 minuty, co jakiś czas mieszając.
  • Na koniec wrzucić ugotowany makaron, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać, posypane startym serem grana padano.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background