Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 cukinie
- 1 szklanka zielonego groszku Poltino
- 1 opakowanie sera feta
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka pesto bazyliowego
- garść orzeszków pinii
- sok z połowy cytryny
- sól i pieprz
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Sposób przygotowania:
- Cukinię należy umyć i pokroić w cienkie paski. Można użyć do tego specjalnego spiralizera.
- Następnie należy ugotować ją w solonej wodzie. Odcedzić i ostudzić.
- Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić groszek.
- Smażyć około 3 minuty.
- Dodać cukinię, pesto oraz sok z cytryny i smażyć przez 3 minuty co jakiś czas mieszając.
- Przed podaniem, każdą porcję posypać rozdrobnioną fetą, natką pietruszki i orzeszkami pinii.
Smacznego
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0