Makaron z cukini z zielonym groszkiem i fetą

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 1 szklanka zielonego groszku Poltino
  • 1 opakowanie sera feta
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka pesto bazyliowego
  • garść orzeszków pinii
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

  • Cukinię należy umyć i pokroić w cienkie paski. Można użyć do tego specjalnego spiralizera.
  • Następnie należy ugotować ją w solonej wodzie. Odcedzić i ostudzić.
  • Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić groszek.
  • Smażyć około 3 minuty.
  • Dodać cukinię, pesto oraz sok z cytryny i smażyć przez 3 minuty co jakiś czas mieszając.
  • Przed podaniem, każdą porcję posypać rozdrobnioną fetą, natką pietruszki i orzeszkami pinii.

Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background