Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie dyni w kostce Poltino
- 2 gałązki estragonu
- 1 opakowanie makaronu świderki
- 100 gramów sera tartego typu parmezan
- 2 łyżki sera kremowego białego
- Pół łyżeczki cynamonu
- Pół łyżeczki imbiru
- Sól
- Pieprz
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować al dente, według instrukcji na opakowaniu producenta.
- Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić dynie.
- Dodać estragon oraz cynamon i imbir.
- Wymieszać.
- Gdy dynia będzie miękka wrzucić serek i energicznie mieszając go rozpuścić. Następnie usunąć gałązki estragonu i wrzucić makaron. Wymieszać i posypać tartym serem.
- Całość doprawić do smaku solą i pieprzem wedle uznania.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0