Makaron z zielonym groszkiem

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 25 min
Ilość porcji: 3
Kalorii: W 300 gramowej porcji 741 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 paczka zielonego groszku Poltino
  • 1 opakowanie makaronu typu muszelki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula szalotka
  • 4 łyżki masła
  • 50 gramów parmezanu
  • 2 łyżeczki mascarpone
  • Pęczek bazylii
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  • Groszek wrzucić do gotującej się wody.
  • Gotować go około 3 minut.
  • Następnie odsączyć i osuszyć.
  • Czosnek i cebule obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
  • Na patelni rozpuścić masło i najpierw podsmażyć cebulę przez około 2 minuty, a następnie wrzucić czosnek i smażyć razem kolejne dwie minuty.
  • Po tym czasie wrzucić groszek i drobno posiekaną bazylię.
  • Smażyć przez 3 minuty i dodać mascarpone.
  • Rozprowadzić je energicznie mieszając.
  • Całość smażyć jeszcze przez 2 minuty.
  • Na koniec dodać starty parmezan i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Do sosu wrzuć ugotowany al dente makaron i wymieszać.
  • Danie gotowe.

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background