Makaron z zielonym groszkiem

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 25 min
Ilość porcji: 3
Kalorii: W 300 gramowej porcji 741 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 paczka zielonego groszku Poltino
1 opakowanie makaronu typu muszelki
2 ząbki czosnku
1 cebula szalotka
4 łyżki masła
50 gramów parmezanu
2 łyżeczki mascarpone
Pęczek bazylii
Sól i pieprz
 

Sposób przygotowania:

Groszek wrzucić do gotującej się wody. Gotować go około 3 minut. Następnie odsączyć i osuszyć.

Czosnek i cebule obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozpuścić masło i najpierw podsmażyć cebulę przez około 2 minuty, a następnie wrzucić czosnek i smażyć razem kolejne dwie minuty. Po tym czasie wrzucić groszek i drobno posiekaną bazylię. Smażyć przez 3 minuty i dodać mascarpone. Rozprowadzić je energicznie mieszając. Całość smażyć jeszcze przez 2 minuty. Na koniec dodać starty parmezan i doprawić do smaku solą i pieprzem. Do sosu wrzuć ugotowany al dente makaron i wymieszać. Danie gotowe.

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background