Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 200 gramów zielonego groszku Poltino
- pół zielonej cukinii
- pół żółtej cukinii
- 300 gramów makaronu kokardki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka czosnku w proszku
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- 3 gałązki natki pietruszki
Sposób przygotowania:
- W misce połączyć ze sobą olej, czosnek, paprykę słodką.
- Następnie w tak przygotowanej marynacie obtoczyć kurczaka i odstawić na około 2 godziny do lodówki.
- Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta.
- Cukinię umyć i pokroić w cienkie plastry.
- Rozgrzać patelnię i wrzucić pokrojonego w kostkę kurczaka.
- Smażyć, aż mięso zacznie się delikatnie rumienić.
- Dodać cukinię oraz groszek i smażyć całość pod przykryciem kolejne 6 minut.
- Co jakiś czas warto pomieszać.
- Tak przygotowane warzywa z kurczakiem przełożyć do miski, dodać makaron oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0