Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
2 opakowania malin Poltino
2 szklanki mleka 3,2%
8 łyżek kaszy manny
1 jajko
2 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżka żelatyny
3 łyżki gorącej wody
2 szklanki mleka 3,2%
8 łyżek kaszy manny
1 jajko
2 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżka żelatyny
3 łyżki gorącej wody
Sposób przygotowania:
Maliny lekko rozmrozić i zblendować. Następnie przetrzeć przez sitko i usunąć wszystkie nasiona. Odstawić.
Mleko zagotować wraz z cukrem waniliowym. Wsypać kasze manną i gotować około 10 minut. Ostudzić masę.
Białko ubić na sztywna piane, a żółtko utrzeć z cukrem.
W szklance rozpuścić żelatynę w 3 łyżkach wody i wymieszać. Odstawić na 10 minut.
Do ostudzonej masy z kaszy manny dodać maliny, białko żółtka i żelatynę. Zmiksować i przełożyć do naczynia. Wstawić na noc do lodówki.
Smacznego :)
Mleko zagotować wraz z cukrem waniliowym. Wsypać kasze manną i gotować około 10 minut. Ostudzić masę.
Białko ubić na sztywna piane, a żółtko utrzeć z cukrem.
W szklance rozpuścić żelatynę w 3 łyżkach wody i wymieszać. Odstawić na 10 minut.
Do ostudzonej masy z kaszy manny dodać maliny, białko żółtka i żelatynę. Zmiksować i przełożyć do naczynia. Wstawić na noc do lodówki.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0