Malinowo - porzeczkowa zapiekanka na słodko

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • Pół opakowania mrożonych malin Poltino
  • Pół opakowania mrożonych czarnych porzeczek Poltino
  • 1 i ¼ szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Pół łyżeczki cynamonu
  • 1 jajko
  • ¼ szklanki mleka
  • 2 łyżki oleju
  • Pół łyżeczki soli
  • Lody waniliowe

Sposób przygotowania:

  • W jednej misce wymieszać ze sobą 1 szklankę mąki, pół szklanki cukru, proszek do pieczenia i cynamon.
  • W drugiej misce połączyć ze sobą jajka, mleko i olej. Następnie obie masy zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • ¼ szklankę mąki wymieszać z solą i połową szklanki cukru. W tak przygotowanej mieszance obtoczyć maliny i porzeczki.
  • Przełożyć je do naczynia do zapiekania, a na wierzch wyłożyć wcześniej przygotowane ciasto.
  • Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35 minut.
  • Przed podaniem, można dodać po 1 gałce lodów waniliowych na wierzch.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background