Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- Pół opakowania mrożonych malin Poltino
- Pół opakowania mrożonych czarnych porzeczek Poltino
- 1 i ¼ szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Pół łyżeczki cynamonu
- 1 jajko
- ¼ szklanki mleka
- 2 łyżki oleju
- Pół łyżeczki soli
- Lody waniliowe
Sposób przygotowania:
- W jednej misce wymieszać ze sobą 1 szklankę mąki, pół szklanki cukru, proszek do pieczenia i cynamon.
- W drugiej misce połączyć ze sobą jajka, mleko i olej. Następnie obie masy zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
- ¼ szklankę mąki wymieszać z solą i połową szklanki cukru. W tak przygotowanej mieszance obtoczyć maliny i porzeczki.
- Przełożyć je do naczynia do zapiekania, a na wierzch wyłożyć wcześniej przygotowane ciasto.
- Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35 minut.
- Przed podaniem, można dodać po 1 gałce lodów waniliowych na wierzch.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0