Malinowy przekładaniec

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

6 jajek
100 gramów cukru
Sok z połowy cytryny
140 gramów mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 opakowanie budyniu czekoladowego
3 łyżki kakao
Szczypta soli
700 ml śmietany 36%
4 łyżki cukru pudru
1 opakowanie malin Poltino
300 gramów serka mascarpone
2 opakowanie galaretki malinowej

Sposób przygotowania:

Oddzielić białka od żółtek. Następnie ubić białka na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Gdy powstanie sztywna piana, stopniowo dodawać sok z cytryny, cały czas miksując na średnich obrotach. Dodawać po jednym żółtku, następnie powoli wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i budyniem. Gdy masa będzie gotowa, przełożyć ją do prostokątnej formy i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35 minut. Gdy ciasto się upiecze, ostudzić je i przekroić na dwa blaty.
 
Gdy ciasto się piecze należy przygotować krem. Śmietanę ubić wraz z cukrem pudrem, a następnie dodać mascarpone. Do gotowego kremu dodać połowę malin. Galaretki rozpuścić w 800 ml ciepłej wody.
 
Na pierwszy blat wyłożyć krem i przykryć go drugim blatem. Na jego wierzchu wysypać pozostałe maliny. Całość zalać, tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na około 3 – 4 godziny.
 
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background