Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- Półtorej szklanki grochu żółtego
- 1 opakowanie marchewki Poltino
- 1 pietruszka
- 50 gramów jogurtu naturalnego gęstego
- Pół łyżeczki curry
- Szczypta cynamonu
- Sól
- pieprz
- 2 łyżki oliwy truflowej
Sposób przygotowania:
- Groch namoczcie przez noc w ciepłej wodzie.
- Następnego dnia ugotujcie do miękkości, odcedźcie i ostudźcie.
- Pietruszkę obierzcie, pokrójcie w kostkę i ugotujcie razem z marchewką.
- Następnie wrzućcie do misy blendera, dodajcie ugotowany groch oraz jogurt naturalny, curry i cynamon.
- Zblendujcie całość na jednolitą pastę.
- Dodajcie oliwę truflową oraz doprawcie solą i pieprzem do smaku.
- Wymieszajcie.
- Pyszna pasta gotowa. Nadaje się idealnie na kanapki.
Smacznego :)
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0