Mocno kremowy i mocno truskawkowy sernik na zimno

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

Spód:
  • 300 gramów ciasteczek owsianych
  • 50 gramów masła orzechowego
Masa serowa:
  • 1 kg twarogu sernikowego,
  • 120 g cukru pudru,
  • cukier waniliowy,
  • sok i skóra z 1/2  cytryny,
  • 400 ml kremówki,
  • 4  łyżki żelatyny
  • 1 opakowanie truskawek Poltino
  • Wierzch ciasta
  • Galaretka truskawkowa
  • Truskawki do przybrania

Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka owsiane włożyć do torebki plastikowej i pokruszyć. Następnie okruszki ugnieść z masłem orzechowym.
  • Masą wylepić wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę.
  • Wstawić na 30 minut do lodówki.
  • Truskawki Poltino zblendować.
  • Twaróg zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
  • Dodać sok i skórkę z cytryny oraz truskawki i wymieszać.
  • 1/2 szklanki kremówki zagotować i rozpuścić w niej żelatynę.
  • Wystudzić.
  • Wymieszać z żelatyną, a następnie z twarożkiem.
  • Masę rozłożyć na spodzie.
  • Wierzch wyrównać.
  • Odstawić do lodówki.  
  • Galaretkę rozpuścić w 2/3 ilości wody zaleconej w przepisie.
  • Wystudzić.
  • Galaretką zalać  sernik, który na wierzchu ma wyłożone, pokrojone w plasterki truskawki.
  • Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background