Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
Spód:
- 300 gramów ciasteczek owsianych
- 50 gramów masła orzechowego
- 1 kg twarogu sernikowego,
- 120 g cukru pudru,
- cukier waniliowy,
- sok i skóra z 1/2 cytryny,
- 400 ml kremówki,
- 4 łyżki żelatyny
- 1 opakowanie truskawek Poltino
- Wierzch ciasta
- Galaretka truskawkowa
- Truskawki do przybrania
Sposób przygotowania:
- Ciasteczka owsiane włożyć do torebki plastikowej i pokruszyć. Następnie okruszki ugnieść z masłem orzechowym.
- Masą wylepić wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę.
- Wstawić na 30 minut do lodówki.
- Truskawki Poltino zblendować.
- Twaróg zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
- Dodać sok i skórkę z cytryny oraz truskawki i wymieszać.
- 1/2 szklanki kremówki zagotować i rozpuścić w niej żelatynę.
- Wystudzić.
- Wymieszać z żelatyną, a następnie z twarożkiem.
- Masę rozłożyć na spodzie.
- Wierzch wyrównać.
- Odstawić do lodówki.
- Galaretkę rozpuścić w 2/3 ilości wody zaleconej w przepisie.
- Wystudzić.
- Galaretką zalać sernik, który na wierzchu ma wyłożone, pokrojone w plasterki truskawki.
- Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0