Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
Spód:
300 gramów ciasteczek owsianych
50 gramów masła orzechowego
Masa serowa:
1 kg twarogu sernikowego ,
120 g cukru pudru,
cukier waniliowy,
sok i skóra z 1/2 cytryny,
400 ml kremówki,
4 łyżki żelatyny
1 opakowanie truskawek Poltino
Wierzch ciasta
Galaretka truskawkowa
Truskawki do przybrania
300 gramów ciasteczek owsianych
50 gramów masła orzechowego
Masa serowa:
1 kg twarogu sernikowego ,
120 g cukru pudru,
cukier waniliowy,
sok i skóra z 1/2 cytryny,
400 ml kremówki,
4 łyżki żelatyny
1 opakowanie truskawek Poltino
Wierzch ciasta
Galaretka truskawkowa
Truskawki do przybrania
Sposób przygotowania:
Ciasteczka owsiane włożyć do torebki plastikowej i pokruszyć. Następnie okruszki ugnieść z masłem orzechowym. Masą wylepić wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Wstawić na 30 minut do lodówki. Truskawki Poltino zblendować. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać sok i skórkę z cytryny oraz truskawki i wymieszać. 1/2 szklanki kremówki zagotować i rozpuścić w niej żelatynę. Wystudzić. Wymieszać z żelatyną, a następnie z twarożkiem. Masę rozłożyć na spodzie. Wierzch wyrównać. Odstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 2/3 ilości wody zaleconej w przepisie. Wystudzić. Galaretką zalać sernik, który na wierzchu ma wyłożone, pokrojone w plasterki truskawki.. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0