Muffinki jajeczne ze szpinakiem

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 8
Kalorii: W 1 porcji 381 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 8 dużych jajek
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 duża cebula
  • 100 g szpinaku Poltino
  • 100 g szynki 
  • 100 g mozzarelli lub innego sera
  • duża szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

  • Jajka wymieszać z mlekiem, solą i pieprzem.
  • Cebulę obrać i drobno posiekać.
  • Szynkę pokroić w drobną kostkę. 
  • Szpinak sparzyć wrzątkiem.
  • Odstawić na chwilę, a następnie krótko przesmażyć i wystudzić. 
  • Masę jajeczną połączyć z cebulą, szynką i szpinakiem.
  • Blaszkę do muffinek posmarować oliwą.
  • Do 2/3 wysokości zapełnić ją masą.
  • Wierzch posypać odrobiną sera.
  • Piec 20 minut w 200°C

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background