Muffiny dyniowe z orzechami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • Półtorej szklanki pszennej maki 
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • ¾ szklanki poszatkowanych orzechów włoskich 1 opakowanie dyni w kostce Poltino
  • ¾ szklanki brązowego cukru
  • 1 jajko
  • ⅓ szklanki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

  • Makę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia i solą.
  • Dodać poszatkowane orzechy i wymieszać.
  • Dynię ugotować, zblednować i ostudzić.
  • Dodać jajko, cukier oraz olej.
  • Całość wymieszać do połączenia się wszystkich składników.
  • Następnie należy połączyć obydwie masy i dodać sok z cytryny.
  • Wymieszać całość łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Ciasto przełożyć do papilotek.
  • Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 25 minut.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background