Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- Półtorej szklanki pszennej maki
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Szczypta soli
- ¾ szklanki poszatkowanych orzechów włoskich 1 opakowanie dyni w kostce Poltino
- ¾ szklanki brązowego cukru
- 1 jajko
- ⅓ szklanki oleju
- 2 łyżki soku z cytryny
Sposób przygotowania:
- Makę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia i solą.
- Dodać poszatkowane orzechy i wymieszać.
- Dynię ugotować, zblednować i ostudzić.
- Dodać jajko, cukier oraz olej.
- Całość wymieszać do połączenia się wszystkich składników.
- Następnie należy połączyć obydwie masy i dodać sok z cytryny.
- Wymieszać całość łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Ciasto przełożyć do papilotek.
- Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 25 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0