Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- ½ szklanki kefiru
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka soli
- szczypta gałki muszkatołowej
- 200 gramów szpinaku Poltino
- 40 g twarogu
- 1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
- Wymieszać suche składniki. W drugim naczyniu połączyć mokre składniki.
- Przelać do suchych, wymieszać.
- Dodać rozmrożony szpinak, rozgnieciony twaróg i przeciśnięty czosnek, wymieszać.
- Ciasto przelać do foremek.
- Piec 25-30 min w temperaturze 180°C.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0