Mus porzeczkowy z pomarańczami

  • 1 opakowanie czarnych porzeczek Poltino
  • 100 gramów cukru
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 4 łyżki zimnej wody
  • Sok z 1 pomarańczy
  • 1 łyżka miodu
  • 300 ml śmietanki kremówki 36% schłodzonej

Czas przygotowania: 20 min
Czas całkowity: 20 min
Ilość porcji: 4
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie czarnych porzeczek Poltino
  • 100 gramów cukru
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 4 łyżki zimnej wody
  • Sok z 1 pomarańczy
  • 1 łyżka miodu
  • 300 ml śmietanki kremówki 36% schłodzonej

Sposób przygotowania:

  • Porzeczki wrzucić do rondelka I wlać sok z pomarańczy. Dodać cukier i gotować, aż puszczą sok.
  • Żelatynę zalać wodą i odstawić na około 8 minut. Musi napęcznieć.
  • Ostudzone porzeczki przecedzić przez sitko. Powstały sok wlać ponownie do rondelka i gotować, aż do wrzenia. Zdjąć z ognia i dodać żelatynę. Całość energicznie mieszać. Gdy żelatyna się rozpuści, odstawić do ostudzenia.
  • W misce ubić śmietanę. Musi być lekko luźna. Następnie stopniowo dodawać ostudzone porzeczki z żelatyną i mieszać, aż wszystkie składniki się połączą.
  • Tak przygotowany mus przełożyć do miseczek i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background