Nasze sprawdzone przepisy
Naleśniki ze szpinakiem, podawane z sałatką z rukoli i bobu, pomidorków cherry
Czas przygotowania: 8 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 28 min
Ilość porcji: 6
Kalorii: W 1 porcji około 487 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 1272
0
Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki wody
- 2 żółtka
- szczypta soli
Nadzienie:
- 1 opakowanie mrożonki "Szpinak" POLTINO
- 20 dkg sera żółtego
- 1 łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- sól
Sałatka:
- pomidory cherry
- opakowanie "Bób" POLTINO
- sałata ruckola
- łyżka oliwy z oliwek i łyżka octu balsamicznego, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ciasto naleśnikowe:
- zmiksować wszystkie składniki, przed samym smażeniem ubić pianę z 2 białek i dodać do ciasta,
- smażyć na oleju, lub pocierając patelnię słoniną.
Przygotowanie szpinaku:
- szpinak poddusić z łyżką masła, doprawić solą i dwoma roztartymi ząbkami czosnku,
- szpinak ułożyć na naleśnikach, zwinąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać startym żółtym serem i zapiekać w piekarniku ok. 20 min w temp. 180°C,
- sałatę rukolę skropić oliwą i octem balsamiczny, pokroić pomidorki na pół wymieszać z sałatą doprawić solą pieprzem,
- serwować na gorąco jako samodzielne danie.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0