Omlet śniadaniowy z pieczarkami i parmezanem

Ilość porcji: 2
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

- 6 jajek
- pół opakowania pieczarek Poltino
- 2 łyżki tartego parmezanu
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżka serka mascarpone
- sól
- pieprz
- 2 łyżki masła
- 1 cebula

Sposób przygotowania:

Jajka wbić do miski. Dodać parmezan oraz mascarpone. Wszystko razem dokładnie roztrzepać na jednolitą masę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić cebule. Smażyć około 1 minutę. Po tym czasie dodać pieczarki i smażyć razem pod przykryciem około 3 minuty. Następnie wylać na patelnię masę jajeczno - serową. Wymieszać. Dodać sól i pieprz według smaku i smażyć pod przykryciem przez około 4 minuty. Gotowy omlet wyłożyć na talerz i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. 

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background