Omlet śniadaniowy z pieczarkami i parmezanem

Ilość porcji: 2
Przepisy kulinarne
1

Składniki:

  • 6 jajek
  • pół opakowania pieczarek Poltino
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka serka mascarpone
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

  • Jajka wbić do miski.
  • Dodać parmezan oraz mascarpone.
  • Wszystko razem dokładnie roztrzepać na jednolitą masę.
  • Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
  • Na patelni rozgrzać masło i wrzucić cebule. Smażyć około 1 minutę.
  • Po tym czasie dodać pieczarki i smażyć razem pod przykryciem około 3 minuty.
  • Następnie wylać na patelnię masę jajeczno - serową. Wymieszać.
  • Dodać sól i pieprz według smaku i smażyć pod przykryciem przez około 4 minuty.
  • Gotowy omlet wyłożyć na talerz i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. 

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 1

Te pieczarki do doskonały produkt, umyte, obrane i pocięte. Super!
kulinaryny mistrz
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background