Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 6 jajek
- pół opakowania pieczarek Poltino
- 2 łyżki tartego parmezanu
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżka serka mascarpone
- sól
- pieprz
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- pół opakowania pieczarek Poltino
- 2 łyżki tartego parmezanu
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżka serka mascarpone
- sól
- pieprz
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
Sposób przygotowania:
Jajka wbić do miski. Dodać parmezan oraz mascarpone. Wszystko razem dokładnie roztrzepać na jednolitą masę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić cebule. Smażyć około 1 minutę. Po tym czasie dodać pieczarki i smażyć razem pod przykryciem około 3 minuty. Następnie wylać na patelnię masę jajeczno - serową. Wymieszać. Dodać sól i pieprz według smaku i smażyć pod przykryciem przez około 4 minuty. Gotowy omlet wyłożyć na talerz i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 1