Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 arkusz gotowego ciasta francuskiego
1 opakowanie mrożonego szpinaku Poltino
8 zielonych oliwek
5 jajek
1 cebula
3 ząbki czosnku
Szczypta imbiru
Sól
Pieprz
Oliwa do smażenia
1 opakowanie mrożonego szpinaku Poltino
8 zielonych oliwek
5 jajek
1 cebula
3 ząbki czosnku
Szczypta imbiru
Sól
Pieprz
Oliwa do smażenia
Sposób przygotowania:
Szpinak rozmroź.
Cebule i czosnek obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Następnie delikatnie podsmaż na rozgrzanej na patelni oliwie. Dopraw solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodaj drobno posiekane oliwki i całość wymieszaj. Odstaw do przestygnięcia.
Ciasto francuskiego rozłóż i pokrój w kwadraty wielkości naczyń do zapiekania. Następnie wyłóż nim naczynia, tak żeby lekko wystawało poza boki.
Jajka rozkłóć widelcem w miseczce i dodaj szczyptę imbiru. Wymieszaj i połącz z ostudzonym szpinakiem. Tak przygotowaną masę wykładaj do naczyń wyłożonych ciastem francuskim.
Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20 minut. Brzegi ciasta muszą się ładnie przypiec.
Po upieczeniu zostaw do ostudzenia. Podawaj przyozdobione połówkami jajek.
Smacznego :)
Cebule i czosnek obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Następnie delikatnie podsmaż na rozgrzanej na patelni oliwie. Dopraw solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodaj drobno posiekane oliwki i całość wymieszaj. Odstaw do przestygnięcia.
Ciasto francuskiego rozłóż i pokrój w kwadraty wielkości naczyń do zapiekania. Następnie wyłóż nim naczynia, tak żeby lekko wystawało poza boki.
Jajka rozkłóć widelcem w miseczce i dodaj szczyptę imbiru. Wymieszaj i połącz z ostudzonym szpinakiem. Tak przygotowaną masę wykładaj do naczyń wyłożonych ciastem francuskim.
Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20 minut. Brzegi ciasta muszą się ładnie przypiec.
Po upieczeniu zostaw do ostudzenia. Podawaj przyozdobione połówkami jajek.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0