Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku Poltino
- 8 zielonych oliwek
- 5 jajek
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- Szczypta imbiru
- Sól
- Pieprz
- Oliwa do smażenia
Sposób przygotowania:
- Szpinak rozmroź.
- Cebule i czosnek obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Następnie delikatnie podsmaż na rozgrzanej na patelni oliwie. Dopraw solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodaj drobno posiekane oliwki i całość wymieszaj. Odstaw do przestygnięcia.
- Ciasto francuskiego rozłóż i pokrój w kwadraty wielkości naczyń do zapiekania. Następnie wyłóż nim naczynia, tak żeby lekko wystawało poza boki.
- Jajka rozkłóć widelcem w miseczce i dodaj szczyptę imbiru. Wymieszaj i połącz z ostudzonym szpinakiem. Tak przygotowaną masę wykładaj do naczyń wyłożonych ciastem francuskim.
- Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20 minut. Brzegi ciasta muszą się ładnie przypiec.
- Po upieczeniu zostaw do ostudzenia. Podawaj przyozdobione połówkami jajek.
Smacznego :)
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0