Omlet z Brukselką

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • Garść pieczarek krojonych Poltino
  • 8 brukselek Poltino
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • Garść prażonej cebuli
  • Garść świeżej rzeżuchy
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • Sól i pieprz
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozpuśćcie masło i wrzućcie na nie drobno posiekaną cebulę.
  • Smażcie do momentu, aż się zeszkli.
  • Następnie dodajcie pieczarki i smażcie około 3 minut.
  • Po tym czasie wrzućcie brukselkę i smażcie do momentu, aż będzie lekko się rozpadać.
  • Na koniec wbijcie jajka i smażcie, aż białka się zetną.
  • Zdejmijcie z ognia i posypcie startym serem oraz dodajcie sól i pieprz do smaku.
  • Przed samym podaniem posypcie wierzch prażoną cebulą i rzeżuchą.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background