Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- Garść pieczarek krojonych Poltino
- 8 brukselek Poltino
- 1 cebula
- 2 jajka
- Garść prażonej cebuli
- Garść świeżej rzeżuchy
- 2 łyżki tartego żółtego sera
- Sól i pieprz
- 2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozpuśćcie masło i wrzućcie na nie drobno posiekaną cebulę.
- Smażcie do momentu, aż się zeszkli.
- Następnie dodajcie pieczarki i smażcie około 3 minut.
- Po tym czasie wrzućcie brukselkę i smażcie do momentu, aż będzie lekko się rozpadać.
- Na koniec wbijcie jajka i smażcie, aż białka się zetną.
- Zdejmijcie z ognia i posypcie startym serem oraz dodajcie sól i pieprz do smaku.
- Przed samym podaniem posypcie wierzch prażoną cebulą i rzeżuchą.
Smacznego :)
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0