Omlet z zieloną fasolką szparagową

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 100 gramów zielonej fasolki szparagowej Poltino
  • 2 jajka przepiórcze
  • 2 jajka kurze
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula
  • pół łyżeczki mielonej słodkie papryki
  • sól
  • pieprz
  • 2 gałązki tymianku
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozgrzać masło.
  • Następnie wrzucić drobno posiekaną cebulę i czosnek.
  • Smażyć razem przez około 2 minuty.
  • Dodać fasolkę szparagową i smażyć kolejne 3 minuty.
  • Jajka rozkłócić w szklance, dodać mieloną słodką paprykę oraz sól i pieprz.
  • Tak przygotowaną masę wylać na patelnię i lekko razem przemieszać.
  • Na wierzch wyłożyć odrobine tymianku.
  • Smażyć do momentu, aż omlet ładnie się zetnie.  
Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background