Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 100 gramów zielonej fasolki szparagowej Poltino
- 2 jajka przepiórcze
- 2 jajka kurze
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała cebula
- pół łyżeczki mielonej słodkie papryki
- sól
- pieprz
- 2 gałązki tymianku
- 1 łyżka masła
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzać masło.
- Następnie wrzucić drobno posiekaną cebulę i czosnek.
- Smażyć razem przez około 2 minuty.
- Dodać fasolkę szparagową i smażyć kolejne 3 minuty.
- Jajka rozkłócić w szklance, dodać mieloną słodką paprykę oraz sól i pieprz.
- Tak przygotowaną masę wylać na patelnię i lekko razem przemieszać.
- Na wierzch wyłożyć odrobine tymianku.
- Smażyć do momentu, aż omlet ładnie się zetnie.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0