Omlet z zieloną fasolką szparagową

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Czas całkowity: 20 min
Ilość porcji: 1
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • pół opakowania zielonej fasolki Poltino
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 jajka
  • szczypta mielonej wędzonej papryki
  • 1 ugotowany ziemniak
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozgrzać olej.
  • Następnie wrzucić, pokrojoną w kosteczkę, cebule i czosnek i smażyć, aż ładnie się zrumienią.
  • Po tym czasie wrzucić fasolkę i smażyć przez 4 minuty, co jakiś czas mieszając.
  • W miseczce ugnieść ziemniaki, dodać jajka oraz szczyptę mielonej wędzonej papryki.
  • Doprawić solą i pieprzem i wlać do fasolki.
  • Całość smażyć na złoty kolor po obu stronach. 
Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background