Nasze sprawdzone przepisy
Omlet z zieloną fasolką szparagową
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Czas całkowity: 20 min
Ilość porcji: 1
Poltino Przepisy kulinarne 375
0
Składniki:
- pół opakowania zielonej fasolki Poltino
- 1 czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 jajka
- szczypta mielonej wędzonej papryki
- 1 ugotowany ziemniak
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzać olej.
- Następnie wrzucić, pokrojoną w kosteczkę, cebule i czosnek i smażyć, aż ładnie się zrumienią.
- Po tym czasie wrzucić fasolkę i smażyć przez 4 minuty, co jakiś czas mieszając.
- W miseczce ugnieść ziemniaki, dodać jajka oraz szczyptę mielonej wędzonej papryki.
- Doprawić solą i pieprzem i wlać do fasolki.
- Całość smażyć na złoty kolor po obu stronach.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0