Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie mieszanki Leczo Poltino
- 2 cebule
- 5 łyżek smalcu
- 1 papryczka chilli
- 1/2 szklanki octu jabłkowego
- 10 ząbków czosnku
- 4 gałązki świeżego tymianku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- sól
Sposób przygotowania:
Cebule obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i posiekać. Chili umyć, przekroić, usunąć nasiona, pokroić w cienkie plasterki. Tymianek opłukać, osuszyć, oderwać listki.
Smalec rozgrzać w szerokim rondlu. Włożyć cebulę, czosnek, mieszankę Leczo Poltino i tymianek. Smażyć na średnim ogniu 15 minut, mieszając. Dodać 2 łyżeczki soli, pieprz, chili, cukier, ocet. Zagotować, trzymać na małym ogniu 15 minut, ciągle mieszając. Odmierzyć 1/3 masy, zblendować, połączyć z pozostałym leczo, jeszcze raz zagotować i gotowe.
Smacznego ?
Smalec rozgrzać w szerokim rondlu. Włożyć cebulę, czosnek, mieszankę Leczo Poltino i tymianek. Smażyć na średnim ogniu 15 minut, mieszając. Dodać 2 łyżeczki soli, pieprz, chili, cukier, ocet. Zagotować, trzymać na małym ogniu 15 minut, ciągle mieszając. Odmierzyć 1/3 masy, zblendować, połączyć z pozostałym leczo, jeszcze raz zagotować i gotowe.
Smacznego ?
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0