Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie mieszanki Leczo Poltino
- 2 cebule
- 5 łyżek smalcu
- 1 papryczka chilli
- 1/2 szklanki octu jabłkowego
- 10 ząbków czosnku
- 4 gałązki świeżego tymianku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- sól
Sposób przygotowania:
- Cebule obrać i pokroić w kostkę.
- Czosnek obrać i posiekać.
- Chili umyć, przekroić, usunąć nasiona, pokroić w cienkie plasterki.
- Tymianek opłukać, osuszyć, oderwać listki.
- Smalec rozgrzać w szerokim rondlu.
- Włożyć cebulę, czosnek, mieszankę Leczo Poltino i tymianek.
- Smażyć na średnim ogniu 15 minut, mieszając.
- Dodać 2 łyżeczki soli, pieprz, chili, cukier, ocet.
- Zagotować, trzymać na małym ogniu 15 minut, ciągle mieszając.
- Odmierzyć 1/3 masy, zblendować, połączyć z pozostałym leczo, jeszcze raz zagotować i gotowe.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0