Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
250 gram marchewki Poltino
100 gram masła
1 łyżeczka soli
100 gram koncentratu pomidorowego
50 gram cebuli
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonej bazylii
2 łyżki miodu
100 gram masła
1 łyżeczka soli
100 gram koncentratu pomidorowego
50 gram cebuli
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonej bazylii
2 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
Na patelni rozpuść 50 gram masła. Następnie wrzuć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smaż przez 2 minuty. Po tym czasie dodaj marchewkę i smaż całość, co jakiś czas mieszając, do momentu aż marchewka będzie miękka. Odstaw do ostudzenia.
Marchewkę z cebulą przełóż do blendera i dodaj oregano, sól i bazylię. Zblenduj całość na jednolitą masę. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, 2 łyżki miodu oraz resztę masła i ponownie zblenduj. Przełóż do słoika i przechowuj w lodówce.
Smacznego :)
Marchewkę z cebulą przełóż do blendera i dodaj oregano, sól i bazylię. Zblenduj całość na jednolitą masę. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, 2 łyżki miodu oraz resztę masła i ponownie zblenduj. Przełóż do słoika i przechowuj w lodówce.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0