Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 250 gram marchewki Poltino
- 100 gram masła
- 1 łyżeczka soli
- 100 gram koncentratu pomidorowego
- 50 gram cebuli
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 2 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozpuść 50 gram masła.
- Następnie wrzuć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smaż przez 2 minuty.
- Po tym czasie dodaj marchewkę i smaż całość, co jakiś czas mieszając, do momentu aż marchewka będzie miękka.
- Odstaw do ostudzenia.
- Marchewkę z cebulą przełóż do blendera i dodaj oregano, sól i bazylię.
- Zblenduj całość na jednolitą masę.
- Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, 2 łyżki miodu oraz resztę masła i ponownie zblenduj.
- Przełóż do słoika i przechowuj w lodówce.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0