Pasta śniadaniowa buraczano - jajeczna

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie buraczków puree Poltino
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 4 jajka
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekaną cebulę.
  • Smażyć do momentu, aż się zeszkli i dodać poszatkowany czosnek. Cały czas mieszając smażyć przez 1 minutę.
  • Następnie dodać buraczki i smażyć całość do momentu, aż całkowicie się rozmrożą.
  • Dodać sól, pieprz ziołowy i sok z cytryny.
  • Wymieszać i smażyć jeszcze przez 3 minuty.
  • Na koniec dodać 1 łyżeczkę cukru i zamieszać.
  • Jajka ugotować na twardo, a następnie włożyć do miksera.
  • Dodać buraczki i wszystko miksować do momentu powstania jednolitej pasty kanapkowej. Pastę można schłodzić i jeść przez najbliższe 2 dni.
Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background