Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie buraczków puree Poltino
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka cukru
- 4 jajka
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekaną cebulę.
- Smażyć do momentu, aż się zeszkli i dodać poszatkowany czosnek. Cały czas mieszając smażyć przez 1 minutę.
- Następnie dodać buraczki i smażyć całość do momentu, aż całkowicie się rozmrożą.
- Dodać sól, pieprz ziołowy i sok z cytryny.
- Wymieszać i smażyć jeszcze przez 3 minuty.
- Na koniec dodać 1 łyżeczkę cukru i zamieszać.
- Jajka ugotować na twardo, a następnie włożyć do miksera.
- Dodać buraczki i wszystko miksować do momentu powstania jednolitej pasty kanapkowej. Pastę można schłodzić i jeść przez najbliższe 2 dni.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0