Nasze sprawdzone przepisy
Pasta śniadaniowa z ciecierzycy i zielonego groszku
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Czas całkowity: 20 min
Ilość porcji: 4
Poltino Przepisy kulinarne 362
0
Składniki:
- 1 opakowanie groszku Poltino
- 2 puszki ciecierzycy w zalewie
- 1 łyżka mielonej wędzonej papryki
- 200 gramów drobno tartego parmezanu
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
Sposób przygotowania:
- Do misy blendera wrzucić zielony groszek oraz ciecierzycę.
- Dodać zalewę z 1 puszki.
- Odstawić na około 20 minut.
- Po tym czasie dodać paprykę mieloną, tarty parmezan, majonez oraz mielony czarny pieprz.
- Całość blendować do uzyskania jednolitej masy.
- Przełożyć do miseczki i można smarować chleb lub wafelki ryżowe.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0