Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
Ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
180 gramów masła
2 jajka
2 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Szczypta soli
Nadzienie:
1 opakowanie szpinaku Poltino
100 gramów sera typu feta
2 ząbki czosnku
Sezam
3 szklanki mąki pszennej
180 gramów masła
2 jajka
2 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Szczypta soli
Nadzienie:
1 opakowanie szpinaku Poltino
100 gramów sera typu feta
2 ząbki czosnku
Sezam
Sposób przygotowania:
Szpinak odparować na patelni i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wymieszać z rozdrobnionym serem feta.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, 2 jajka i 2 żółtka oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zagniatamy wszystko na jednolite ciasto.
Następnie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy z niego prostokąty. Na środek każdego prostokąta wykładamy masę szpinakową i zawijamy paszteciki.
Przekładamy paszteciki na blachę i smarujemy każdy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 – 20 minut.
Smacznego :)
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, 2 jajka i 2 żółtka oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zagniatamy wszystko na jednolite ciasto.
Następnie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy z niego prostokąty. Na środek każdego prostokąta wykładamy masę szpinakową i zawijamy paszteciki.
Przekładamy paszteciki na blachę i smarujemy każdy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 – 20 minut.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0