Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
Ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 180 gramów masła
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Szczypta soli
- 1 opakowanie szpinaku Poltino
- 100 gramów sera typu feta
- 2 ząbki czosnku
- Sezam
Sposób przygotowania:
- Szpinak odparować na patelni i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wymieszać z rozdrobnionym serem feta.
- Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, 2 jajka i 2 żółtka oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli.
- Zagniatamy wszystko na jednolite ciasto.
- Następnie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy z niego prostokąty.
- Na środek każdego prostokąta wykładamy masę szpinakową i zawijamy paszteciki.
- Przekładamy paszteciki na blachę i smarujemy każdy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem.
- Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 – 20 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0