Paszteciki ze szpinakiem i sezamem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

Ciasto:
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 180 gramów masła
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
Nadzienie:
  • 1 opakowanie szpinaku Poltino
  • 100 gramów sera typu feta
  • 2 ząbki czosnku
  • Sezam

Sposób przygotowania:

  • Szpinak odparować na patelni i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wymieszać z rozdrobnionym serem feta.
  • Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, 2 jajka i 2 żółtka oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli.
  • Zagniatamy wszystko na jednolite ciasto.
  • Następnie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy z niego prostokąty.
  • Na środek każdego prostokąta wykładamy masę szpinakową i zawijamy paszteciki.
  • Przekładamy paszteciki na blachę i smarujemy każdy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem.
  • Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 – 20 minut.
Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background