Pesto szpinakowe

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku Poltino
  • ½ szklanki prażonych orzechów nerkowca
  • 3 ząbki czosnku
  • Sok z połowy cytryny
  • 60 gramów parmezanu
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • Sól do smaku
  • Kilka rozdrobnionych orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

  • Szpinak podsmażcie razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na 2 łyżkach oleju.
  • Odstawcie do ostudzenia.
  • Następnie masę wrzućcie do malaksera, dodajcie prażone orzechy nerkowca, parmezan, oliwę z oliwek i sól do smaku.
  • Miksujcie, aż uzyskacie gładką i jednolitą konsystencję.
  • Przed podaniem posypcie odrobiną orzechów włoskich.

Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background