Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku Poltino
- ½ szklanki prażonych orzechów nerkowca
- 3 ząbki czosnku
- Sok z połowy cytryny
- 60 gramów parmezanu
- 80 ml oliwy z oliwek
- Sól do smaku
- Kilka rozdrobnionych orzechów włoskich
Sposób przygotowania:
- Szpinak podsmażcie razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na 2 łyżkach oleju.
- Odstawcie do ostudzenia.
- Następnie masę wrzućcie do malaksera, dodajcie prażone orzechy nerkowca, parmezan, oliwę z oliwek i sól do smaku.
- Miksujcie, aż uzyskacie gładką i jednolitą konsystencję.
- Przed podaniem posypcie odrobiną orzechów włoskich.
Smacznego :)
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0