Fasolka zielona z grzybami, kurczakiem i sezamem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie zielonej fasolki szparagowej Poltino
  • 300 gram piersi z kurczaka
  • 250 gram pieczarek
  • 70 gram masła
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 suszona papryczka chilli
  • Sól Pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka umyj i pokrój w drobną kosteczkę. Następnie podsmaż wszystko na patelni grillowej.
  • Pieczarki pokrój w plastry i wrzuć na rozgrzane na patelni masło.
  • Duś pod przykryciem około 6 minut. Po tym czasie dodaj pomidorki koktajlowe i smaż przez kolejne dwie minuty.
  • Następnie wrzuć kurczaka, fasolkę oraz pokrojoną drobno papryczkę chilli.
  • Dopraw sola i pieprze do smaku i wymieszaj.
  • Duś na małym ogniu, pod przykryciem przez około 8 minut, co jakiś czas mieszają. Przed podaniem posyp całość sezamem.
Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background