Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie zielonej fasolki szparagowej Poltino
- 300 gram piersi z kurczaka
- 250 gram pieczarek
- 70 gram masła
- 8 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka sezamu
- 1 suszona papryczka chilli
- Sól Pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
- Pierś z kurczaka umyj i pokrój w drobną kosteczkę. Następnie podsmaż wszystko na patelni grillowej.
- Pieczarki pokrój w plastry i wrzuć na rozgrzane na patelni masło.
- Duś pod przykryciem około 6 minut. Po tym czasie dodaj pomidorki koktajlowe i smaż przez kolejne dwie minuty.
- Następnie wrzuć kurczaka, fasolkę oraz pokrojoną drobno papryczkę chilli.
- Dopraw sola i pieprze do smaku i wymieszaj.
- Duś na małym ogniu, pod przykryciem przez około 8 minut, co jakiś czas mieszają. Przed podaniem posyp całość sezamem.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0