Pieczeń rzymska z indyka z marchewką

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie marchewki Poltino
500 gramów mielonego mięsa z indyka
3 jajka
1 cebula
300 gramów bułki tartej
100 ml oleju
1 łyżeczka suszonego tymianku
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka granulowanego czosnku
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Marchewkę ugotować. Odcedzić, ostudzić i rozdrobnić widelcem. Cebulę posiekać bardzo drobniutko. Białka oddzielić od żółtek. Do miski z marchewką dodać cebulę mięso indyka oraz zioła i wszystkie pozostałe składniki. Ręką wyrobić dokładnie masę. Białka ubić na sztywną piane i wmieszać do masy z mięsa. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 60 minut.
Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background