Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie marchewki Poltino
- 500 gramów mielonego mięsa z indyka
- 3 jajka
- 1 cebula
- 300 gramów bułki tartej
- 100 ml oleju
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Marchewkę ugotować.
- Odcedzić, ostudzić i rozdrobnić widelcem.
- Cebulę posiekać bardzo drobniutko.
- Białka oddzielić od żółtek.
- Do miski z marchewką dodać cebulę mięso indyka oraz zioła i wszystkie pozostałe składniki.
- Ręką wyrobić dokładnie masę. Białka ubić na sztywną piane i wmieszać do masy z mięsa.
- Tak przygotowaną masę przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 60 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0