Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
6 średniej wielkości ziemniaków
8 różyczek kalafiora Poltino
3 łyżki bobu Poltino
2 łyżki śmietany 18%
Pół łyżeczki curry
2 łyżki oliwy z oliwek
Pół łyżeczki oregano
Pół łyżeczki bazylii
Sól
pieprz
8 różyczek kalafiora Poltino
3 łyżki bobu Poltino
2 łyżki śmietany 18%
Pół łyżeczki curry
2 łyżki oliwy z oliwek
Pół łyżeczki oregano
Pół łyżeczki bazylii
Sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Ziemniaki dokładnie umyć i przekroić na połówki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dodać bób.
W miseczce połączyć oliwę z oliwek z curry i dokładnie obtoczyć w marynacie kalafiora, którego następnie, dosłownie przez 3 minuty podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Tak przygotowanego wrzucić do naczynia żaroodpornego z pozostałymi składnikami. Posolić i popieprzyć do smaku. Wymieszać i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Do śmietany dodać oregano, bazylię oraz sól i pieprz. Wymieszać. Po upieczeniu warzyw polać je przygotowanym sosem śmietanowym.
Smacznego :)
W miseczce połączyć oliwę z oliwek z curry i dokładnie obtoczyć w marynacie kalafiora, którego następnie, dosłownie przez 3 minuty podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Tak przygotowanego wrzucić do naczynia żaroodpornego z pozostałymi składnikami. Posolić i popieprzyć do smaku. Wymieszać i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Do śmietany dodać oregano, bazylię oraz sól i pieprz. Wymieszać. Po upieczeniu warzyw polać je przygotowanym sosem śmietanowym.
Smacznego :)
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0