Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 6 średniej wielkości ziemniaków
- 8 różyczek kalafiora Poltino
- 3 łyżki bobu Poltino
- 2 łyżki śmietany 18%
- Pół łyżeczki curry
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Pół łyżeczki oregano
- Pół łyżeczki bazylii
- Sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki dokładnie umyć i przekroić na połówki.
- Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
- Dodać bób.
- W miseczce połączyć oliwę z oliwek z curry i dokładnie obtoczyć w marynacie kalafiora, którego następnie, dosłownie przez 3 minuty podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Tak przygotowanego wrzucić do naczynia żaroodpornego z pozostałymi składnikami. Posolić i popieprzyć do smaku.
- Wymieszać i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
- Do śmietany dodać oregano, bazylię oraz sól i pieprz.
- Wymieszać.
- Po upieczeniu warzyw polać je przygotowanym sosem śmietanowym.
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0