Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 opakowania kalafiora Poltino
- 1 łyżka wędzonej papryki
- 1 łyżka ostrej papryki
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mielonego pieprzu ziołowego
- pół łyżeczki oregano
- sól
- 1,5 szklanki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Kalafior wyjąć z opakowania i rozmrozić. Następnie osuszyć.
- Do miski wlać oliwę z oliwek i dodać wszystkie przyprawy.
- Całość dokładnie wymieszać.
- Następnie wrzucić kalafior i ponownie wymieszać.
- Wyłożyć na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia.
- Posolić odrobine każdą różyczkę.
- Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 25 minut.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0