Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 szklanki maki
- 1 jajko
- Pół szklanki ciepłej wody
- Łyżeczka soli
- 1 opakowanie pieczarek Poltino
- 1 cebula
- Łyżka oleju
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Mąkę przesiać i zrobić w niej dołek. Wlać do niego wodę, wbić jajko i dodać szczyptę soli.
- Wymieszać. Następnie zagnieść ciasto, dodając taką ilość wody aby ciasto nie kleiło się do rąk. Następnie rozwałkować na cienki placek i powykrawać kółka szklanką.
- Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekaną cebulę.
- Smażyć, aż ładnie się zeszkli i dodać pieczarki.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić pod przykryciem około 7 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia, ostudzić, a następnie zblendować.
- Na każdy krążek ciasta nakładać farsz z pieczarek i zlepiać pierogi.
- Gotować w osolonej wodzie, do wypłynięcia pierogów.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0