Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- Pół opakowanie brokułów Poltino
- Pół opakowanie kalafiora Poltino
- 1 i ½ szklanki mąki
- 1 szklanka wody gazowanej
- ¾ szklanki mleka
- 2 jajka
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Kalafior i brokuły ugotować według instrukcji na opakowaniu.
- Ostudzić. Następnie kalafior dokładnie zblendować i odsączyć z wody.
- Brokuły rozdrobnić na małe kawałeczki.
- Mąkę, wodę, mleko, jajka, sól i przyprawę curry dokładnie zmiksować mikserem na wysokich obrotach. Musi powstać ciasto o konsystencji lekko płynnego budyniu.
- Dodać kalafior i brokuły.
- Wymieszać.
- Na patelni rozgrzać olej i wylewać partiami placuszki. Smażyć na złoty kolor po obydwu stronach.
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0