Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
Pół opakowanie brokułów Poltino
Pół opakowanie kalafiora Poltino
1 i ½ szklanki mąki
1 szklanka wody gazowanej
¾ szklanki mleka
2 jajka
½ łyżeczki soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka przyprawy curry
Olej do smażenia
Pół opakowanie kalafiora Poltino
1 i ½ szklanki mąki
1 szklanka wody gazowanej
¾ szklanki mleka
2 jajka
½ łyżeczki soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka przyprawy curry
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Kalafior i brokuły ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Następnie kalafior dokładnie zblendować i odsączyć z wody. Brokuły rozdrobnić na małe kawałeczki.
Mąkę, wodę, mleko, jajka, sól i przyprawę curry dokładnie zmiksować mikserem na wysokich obrotach. Musi powstać ciasto o konsystencji lekko płynnego budyniu. Dodać kalafior i brokuły. Wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej i wylewać partiami placuszki. Smażyć na złoty kolor po obydwu stronach.
Smacznego :)
Mąkę, wodę, mleko, jajka, sól i przyprawę curry dokładnie zmiksować mikserem na wysokich obrotach. Musi powstać ciasto o konsystencji lekko płynnego budyniu. Dodać kalafior i brokuły. Wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej i wylewać partiami placuszki. Smażyć na złoty kolor po obydwu stronach.
Smacznego :)
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0