Proste drożdżówki z ciasta francuskiego z malinami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 2 opakowania malin Poltino
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki cukru do posypania

Sposób przygotowania:

  • Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na kwadraty o boku 3 na 3cm. Co drugi kwadrat pocinać na środku w kilku miejscach na odcinku około 1 cm.
  • Maliny wrzucić do garnka i dodać 2 łyżki wody oraz cukier. Gotować, co jakiś czas mieszają, aż powstanie dżem.
  • Na nie pocięte kwadraty ciast francuskiego wyłożyć po porcji dżemu.
  • Na wierzch położyć kawałek ciasta francuskiego ze wzorkiem i docisnąć boki.
  • Każdą drożdżówkę posypać odrobiną cukru.
  • Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na około 15 minut.
  • Pyszne drożdżówki gotowe.

Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background