Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 2 opakowania malin Poltino
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki cukru do posypania
Sposób przygotowania:
- Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na kwadraty o boku 3 na 3cm. Co drugi kwadrat pocinać na środku w kilku miejscach na odcinku około 1 cm.
- Maliny wrzucić do garnka i dodać 2 łyżki wody oraz cukier. Gotować, co jakiś czas mieszają, aż powstanie dżem.
- Na nie pocięte kwadraty ciast francuskiego wyłożyć po porcji dżemu.
- Na wierzch położyć kawałek ciasta francuskiego ze wzorkiem i docisnąć boki.
- Każdą drożdżówkę posypać odrobiną cukru.
- Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na około 15 minut.
- Pyszne drożdżówki gotowe.
Smacznego
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0