Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
200 gramów suszonych jabłek
200 gramów suszonych śliwek wędzonych
200 gramów suszonych gruszek
100 gramów suszonych moreli
2 laski cynamonu
2 łyżki miodu
sok z 1 cytryny
5 goździków
2 gwiazdki anyżu
5 litrów gorącej wody
200 gramów suszonych śliwek wędzonych
200 gramów suszonych gruszek
100 gramów suszonych moreli
2 laski cynamonu
2 łyżki miodu
sok z 1 cytryny
5 goździków
2 gwiazdki anyżu
5 litrów gorącej wody
Sposób przygotowania:
Do garnka wsypać suszone jabłka, śliwki, gruszki i morele. Całość zalać gorącą wodą i odstawić na około 1 godzinę. Następnie dodać cynamon, goździki oraz anyż i zacząć gotować na małym ogniu pod przykryciem. Gdy suszone owoce zaczną się rozpadać dodać sok z cytryny oraz miód. Wymieszać i gotować razem jeszcze przez około 5 minut. Pyszny kompot z suszu gotowy.
Smacznego
Smacznego
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0