Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 200 gramów suszonych jabłek
- 200 gramów suszonych śliwek wędzonych
- 200 gramów suszonych gruszek
- 100 gramów suszonych moreli
- 2 laski cynamonu
- 2 łyżki miodu
- sok z 1 cytryny
- 5 goździków
- 2 gwiazdki anyżu
- 5 litrów gorącej wody
Sposób przygotowania:
- Do garnka wsypać suszone jabłka, śliwki, gruszki i morele.
- Całość zalać gorącą wodą i odstawić na około 1 godzinę.
- Następnie dodać cynamon, goździki oraz anyż i zacząć gotować na małym ogniu pod przykryciem.
- Gdy suszone owoce zaczną się rozpadać dodać sok z cytryny oraz miód.
- Wymieszać i gotować razem jeszcze przez około 5 minut.
- Pyszny kompot z suszu gotowy.
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0