Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie malin Poltino
- 3 łyżki nasion chia
- 2 szklanki mleka
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki wody
- 300 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki płatków kokosowych
Sposób przygotowania:
- Na patelnie wlać 3 łyżki wody i wrzucić maliny, które należy zasypać 3 łyżkami cukru. Smażyć całość pod przykryciem około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Musi powstać delikatna konfitura. Gotową masę ostudzić.
- Nasiona chia zalać mlekiem i dodać 3 łyżki miodu. Wymieszać i odstawić na około 20 minut.
- Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywną masę. Na koniec dodać płatki kokosowe i delikatnie wymieszać całość.
- Do szklaneczek nałożyć na dół pudding chia, a następnie warstwę konfitury z malin. Na koniec położyć sowitą porcję bitej śmietany z płatkami kokosowymi. Całość udekorować kilkoma malinami i płatkami kokosowymi.
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0