Puszyste ciasto jogurtowe z malinami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 300 gramów mąki pszennej
  • 150 gramów cukru
  • 10 gramów cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 300 gramów jogurtu naturalnego
  • 10 ml soku z limonki
  • 2 jajka
  • 4 łyżki masła
  • 300 gramów malin Poltino

Sposób przygotowania:

  • Masło należy roztopić w rondelku i odstawić do lekkiego przestygnięcia.
  • Do miski wsypać mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz sodę i proszek do pieczenia.
  • Całość wymieszać.
  • Jogurt wymieszać z sokiem z limonki.
  • Do oddzielnej miski wbić jajka i ubić je przez 2 minuty mikserem.
  • Następnie dodać jogurt.
  • Wszystko zmiksować na jednolitą masę, stopniowo dodając mąkę z dodatkami.
  • Miksować, aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję.
  • Formę keksówkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
  • Wlej połowę ciasta i wsyp maliny, a następnie zalej je pozostałą częścią ciasta.
  • Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez około 45 minut.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background