Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie bobu Poltino
- 2 szklanki kaszy pęczak
- 1 opakowanie kalafiora
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 łyżka posiekanej kolendry
- sól
- pieprz
- 1 łyżka miodu
- 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
- Bób należy ugotować w osolonej lekko wodzie i następnie odcedzić.
- Kaszę pęczak ugotować do miękkości i odcedzić.
- Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć na nim różyczki kalafiora. Smażyć, aż ładnie się zrumienią.
- Dodać bób, kaszę, posiekaną cebulę i czosnek. Wszystko smażyć razem przez 5 minut, mieszając.
- Dodać sól, pieprz, zioła i miód, wymieszać.
- Przełożyć do miski i ostudzić.
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0