Pyszna sałatka z bobem i pieczonym kalafiorem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie bobu Poltino
  • 2 szklanki kaszy pęczak
  • 1 opakowanie kalafiora
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

  • Bób należy ugotować w osolonej lekko wodzie i następnie odcedzić.
  • Kaszę pęczak ugotować do miękkości i odcedzić. 
  • Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć na nim różyczki kalafiora. Smażyć, aż ładnie się zrumienią.
  • Dodać bób, kaszę, posiekaną cebulę i czosnek. Wszystko smażyć razem przez 5 minut, mieszając.
  • Dodać sól, pieprz, zioła i miód, wymieszać.
  • Przełożyć do miski i ostudzić.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background